Echipa

Cine suntem?
Echipa Asociației Kogayon lucrează de peste 20 ani în zona Oltenia de sub Munte, pentru dezvoltarea și viitorul acestei regiuni. 
Am contribuit decisiv la înființarea Parcului Național Buila-Vânturarița și la administrarea acestuia. 
Am crescut brandul Oltenia de sub Munte și am transformat regiunea într-o destinație turistică.
Am derulat zeci de proiecte de conservare a valorilor naturale și culturale locale, de educație, de promovare, de cercetare, de amenajare și întreținere a infrastructurii turistice.

Ce ne dorim?
Să transformăm Oltenia de sub Munte într-un model de dezvoltare a unei regiuni, bazat pe promovarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural local, în folosul comunităților locale și vizitatorilor zonei.

Echipa de administrare a Geoparcului Oltenia de sub Munte este alcătuită din membrii:

Florin Stoican - Director geoparc, specialist geoconservare

Are peste 20 de ani experiență în conservarea geodiversității și biodiversității. Este geolog, expert în managementul ariilor naturale protejate și resurselor naturale. Este președinte al asociațiilor Kogayon și Parcul Natural Văcărești, care au fondat Parcului Național Buila-Vânturarița și Parcul Natural Văcărești și s-au implicat în administrarea acestora.

florin-round.png
2.png

Nicoleta Marin - Specialist educație prin interpretarea naturii

Are peste 15 ani de experiență în managementul mediului și protecția naturii. Este geograf, interesată de moduri în care natura poate fi adusă mai aproape de oameni pentru a crea armonie în coabitare. Este coordonator de programe în Asociația Parcul Natural Văcărești și Asociația Kogayon.

 

Monica Popescu - Specialist biodiversitate

Are peste 15 ani de experiență în conservarea biodiversității și managementul ariilor naturale protejate. Este biolog, responsabilă cu implementarea activităților de inventariere, monitorizare și cartare a florei, faunei și habitatelor în cadrul Administrației Parcului Național Buila-Vânturarița și coordonator de programe în Asociația Kogayon.

3.png
7.png

Cristi Pitulice - Specialist turism

Are peste 20 ani de experiență în industria turismului. A absolvit două facultăți de turism, iar acum oferă consultanță în acest domeniu. De cinci ani publică articole și analize turistice în principalele reviste de profil din România. Îl găsiți pe vinland.ro. Este coordonator de programe în Asociația Kogayon.

 

Laurențiu Bălintescu - Specialist comunități locale

Este farmacist, vicepreședinte al Colegiului Farmaciștilor Vâlcea. Este instructor de ski, ghid montan, formator profesional, expert RBPF. Este coordonator de programe în Asociației Kogayon.

4.png
8.png

Claudia Blagu - Specialist cartografie GIS

Are peste 15 ani de experiență în cartografie, GIS și sisteme informaționale. A lucrat în diferite domenii precum protecția mediului, agricultură, management resurse naturale, energie regenerabilă, cu expunere națională și internațională. În prezent este mentor în domeniul GIS pentru câteva organizații internaționale și face voluntariat pentru utilizarea datelor geo spațiale în conservarea biodiversității.

Gabriela Poiana

Specialist comunicare și coordonator al proiectului internațional Bioregional Weaving Lab.
Are peste 5 ani experiență de comunicare în sectorul neguvernamental și în proiecte de mediu. A studiat ecologia și antropologia vizuală și acum își folosește experiența în documentarea comunităților locale din regiune.

gabriela.png
 
simisite.png

Simina Sîrbu - Specialist Comunicare și Relații Publice

A absolvit Comunicare Interculturală și Interreligioasă în cadrul Departamentului-Catedră UNESCO și are experiență de lucru în agenții de publicitate și în proiecte independente de scenaristică și copywriting pentru diverse industrii. Este pasionată de fotografie de peisaj și a participat într-un proiect internațional din cadrul unui parc natural din Lituania.

Nicoleta Neacșu – Specialist Financiar

Cu o experiență vastă în Consultanță de Afaceri și Finanțe, atât în cadrul organizațiilor neguvernamentale, cât și în sectorul privat, Nicoleta îmbină pasiunea pentru protecția mediului cu expertiza în analiza cifrelor.  Multiplele cursuri realizate și certificatele obținute atestă încă o dată angajamentul de continuă învățare și perfecționare.

simisite.png
 

Echipa extinsă

Pentru că ne dorim să implicăm cât mai mult comunitățile locale și factorii interesați în activitățile și proiectele geoparcului, inclusiv la nivel decizional, am înființat în octombrie 2023 Consiliul de Administrare al Geoparcului Oltenia de sub Munte, în care am invitat aproape 100 factori interesați la nivel local.
 
 
Înființat pe 30 octombrie 2023, Consiliul de Administrare este parte a structurii de management a geoparcului, funcționează pe bază de voluntariat, se întrunește anual sau de câte ori este nevoie.
 
Rolul Consiliului de Administrare este următorul:
1. Asigurarea cadrului pentru informare reciprocă între factorii interesați, comunități și echipa de administrare a geoparcului, cu privire la activitățile geoparcului și de interes comun.
2. Asigurarea unui cadru de dialog pentru cooperare, parteneriate, proiecte și activități în parteneriat cu echipa de administrare a geoparcului sau între membri consiliului și alți parteneri.
3. Participarea la elaborarea și implementarea strategiilor, planurilor, programelor și proiectelor propuse/inițiate de către echipa de administrare a geoparcului sau de către membri.
4. Implicare în luarea deciziei cu privire la elaborarea și implementarea strategiilor, planurilor, programelor și proiectelor propuse/initiate de către echipa de administrare a geoparcului.
5. Colaborarea pentru identificarea problemelor și nevoilor sociale, economice, culturale, educaționale și de mediu ale comunităților și găsirea unor soluții pentru acestea.
 
 
Cei care au dat curs invitației în termen fac parte acum din primul Consiliu de Administrare, dar suntem deschiși și altora care vor să participe și contribuie:
1. Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate Vâlcea
2. Administrația Parcului Național Buila-Vânturarița
3. Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea
4. Școala Generală Bărbătești
5. Biblioteca Județeană Vâlcea
6. Primăria Băile Olănești
7. Arhiepiscopia Râmnicului
8. Mănăstirea Arnota
9. Pensiunea Arnota (Costești)
10. Hanul Vatra (Costești)
11. Conacul lui Maldăr (Măldărești)
12. Normandia Transport (Horezu)
13. Organizația Națională Cercetașii României - Centrul Local Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea
14. Asociația Sport fără Limite Rm. Vâlcea
15. Asociația Studiogovora (Băile Govora)
*SN a Sării S.A. SALROM - (acest reprezentant s-a retras din Consiliu în 11.07.2024)

 

Ne bucurăm că în Consiliul de Administrare sunt reprezentate toate categoriile de factori intersați, de la autorități, administrație, antreprenori, instituții de învățământ și societate civilă.

Consiliu Științific al Geoparcului – dispunem și de un consiliu științific, responsabil cu supravegherea științifică. Consiliul este format din cercetători cu rezultate și experiență semnificative, care au, totodată, și o înțelegere temeinică a teritoriului geoparcului:

  1. Cristian Lascu - Speolog, explorator și conservaționist; fost redactor șef al National Geographic România
  2. Iuliana Lazăr - Paleontolog, Universitatea din București
  3. Magdalena Popescu - Biolog, Administrația Parcului Național Buila-Vânturarița
  4. George Pleș - Paleontolog, Universitatea din Cluj
  5. Eugen Vaida - Arhitect, Ordinul Arhitecților din România
  6. Marius Stoica - Micropaleontolog, Universitatea din București
  7. Irina Leca - Istoric de artă și manager cultural, StudioGovora
  8. Alexandru Andrășanu - Geolog, expert UNESCO Geoparcuri, Universitatea din București
  9. Florin Stoican - Geolog, Ashoka Fellow, Asociația Kogayon, Rețeaua Urban Nature.