Finalizare proiect Științescu – Geoclubul Costești

7-proiect-stiintescu-11sep22.jpg

În vara aceasta, prin Geoclubul Costești, am susținut proiectul "Să descoperim misterele lumii vii", proiect pentru elevii și cadrele didactice ale Școlii Ferigile Costești, finanțat de către Fundaţia Comunitară Vȃlcea, prin Fondul Științescu Vâlcea.


Din acest proiect s-au pus bazele Geoclubului Costești și s-au derulat o serie de activități educative: lecții despre conservare și ariile naturale protejate, despre utilizarea microscopului, determinatoarelor și stației meteo, vizite în ariile naturale protejate, igienizarea unei porțiuni de râu, concurs de confecționare obiecte din deșeuri, expoziție, realizarea revistei școlii, vizionare de filme despre natură.
Pentru elevii școlii și cadrele didactice s-a realizat dotarea unui minilaborator pentru științele naturii cu microscoape, stație meteo, binocluri, busole, determinatoare, imprimantă dar și recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor în școală. 
Nu în ultimul rând proiectul a fost unul școală, în care cadrele didactice interesate au învățat despre cum se realizează un proiect, de la scrierea cererii de finanțare, la derularea activităților și întocmirea rapoartelor către finanțator.
Ne dorim să susținem în continuare Geoclubul Costești și Școala Costești prin alte proiecte care să implice elevii și cadrele didactice.
Ne dorim să înființăm și susținem Geocluburi în toate școlile din teritoriul geoparcului. Acest program al geocluburilor este o completare a programului Ranger Junior: http://www.kogayon.ro/ro/educatie-ecologica-ranger-junior/
Educația este o componentă esențială în cadrului unui geoparc internațional UNESCO.